Hvad er allergi?
Om allergi

Forskellige typer allergi

Pollenallergi er en af de mest almindelige allergier i Danmark

Når man har allergi, overreagerer kroppens immunforsvar over for stoffer, som normalt ikke volder problemer. Disse stoffer kaldes allergener. Det kan for eksempel være pollen, dyrehår fra kæledyr, husstøvmider, fødevarer eller tilsætningsstoffer. Du kan læse mere om de forskellige allergier under Allergityper.

Allergi er arvelig

Der er større risiko for eksempelvis at udvikle pollenallergi, hvis ens forældre også lider af sygdommen. Hvis man er den første i familien med allergi, er det ofte, fordi ens forældre har arveligt anlæg for en eller flere allergisygdomme. 

Men der er flere ting man kan gøre for reducere risikoen for, at ens børn får allergi. Det kan du læse mere om under under Forebyg allergi hos børn.  

Astma og allergi

Hvis du har allergi, er du også i risikozonen for at få astma. Astma er en kronisk betændelsestilstand i lungerne. Tilstanden har intet med bakterier at gøre.

Allergisk astma skyldes næsten altid indånding af allergener, som virker allergisk på luftvejsslimhinden. Det vil typisk være: Dyrehår, støvmider, svampesporer eller pollen. Fødevarer udløser sjældent allergisk astma. 

Astmasymptomer er: Gentagne anfald af åndenød, hoste, trykken i brystet eller hvæsende/pibende vejrtrækning.
Sammenhæng mellem allergi og astma ses oftere hos børn end hos voksne. 

Vidste du?

mIcon_questionmark

At allergi kommer af græsk og oversat betyder ”En anden virkning end den normale."

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.