Diagnose af kæledyrsallergi
Diagnose

Tal med lægen

Nogle får også allergi over for heste. Kæledyrsallergi.

Hvis du mistænker at du er blevet allergisk overfor hund, kat, hest eller et andet dyr, bør du gå til lægen for at blive testet. Hvis det viser sig, at du er blevet allergisk over for et kæledyr, kan det være nødvendigt med behandling. Læs mere om behandling her. 

Priktest

For at få afklaret, om du er allergisk over for kæledyr, vil du typisk få lavet en priktest hos lægen. Ved undersøgelsen bliver der sat et stykke tape med numre på din underarm, og ud for hvert tal sættes en dråbe af det stof, du måske er allergisk overfor. Derefter får du prikket et lille bitte hul i huden i hver dråbe. Efter 15 minutter kan det ses, om du reagerer på nogle af de stoffer, du er testet for. Det, du er allergisk over for, vil give en lille kløende hævelse i huden.

Blodprøve

I visse tilfælde vil lægen vælge at tage en blodprøve i stedet for eller som supplement til en priktest. Du kan blive testet for alle slags kæledyrsallergier med en blodprøve. Svaret på prøven vil komme efter nogle dage, da blodet skal undersøges i et laboratorium.

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.