Diagnosen af skimmelsvampeallergi
Diagnose

Diagnose af svampeallergi

Priktest bruges som oftest når lægen skal fastslå at der er tale om skimmelsvampeallergi

Har du mistanke om, at du er blevet allergisk overfor skimmelsvampe, bør du gå til lægen for at blive testet. Viser det sig, at du har skimmelsvampeallergi, kan det være nødvendigt med behandling. Læs mere om behandling her.

Priktest

For at få afklaret, om du er allergisk over for skimmelsvampe, vil du normalt få lavet en priktest hos lægen. Ved undersøgelsen bliver der sat et stykke tape med numre på din underarm, og ud for hvert tal sættes en dråbe af det stof, du måske er allergisk overfor. Derefter får du prikket et lille bitte hul i huden i hver dråbe. Efter 15 minutter kan det ses, om du har allergi overfor skimmelsvampe. Det, du er allergisk overfor, vil give en lille kløende hævelse i huden.

Blodprøve

I visse tilfælde vil lægen vælge at tage en blodprøve i stedet for eller som supplement til en priktest. Du kan blive testet for alle slags allergier med en blodprøve. Svaret på prøven vil komme efter nogle dage, da blodet skal undersøges i et laboratorium.

Hvornår får du symptomer?

Dine resultater fra priktesten og/eller blodprøven vil lægen sammenholde med dine symptomer. Det er en god ide, at skrive ned, hvornår du oplever dine gener, fordi svampesporer optræder i sommeren og det tidligere efterår. Læs mere om svampesporesæsonen.

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.