Information om husstøvmideallergi
Støvallergi

Støvallergi

Symptomer på husstøvmideallergi viser sig normalt, når du ligger i sengen,

Når du har støvallergi, er det husstøvmidernes ekskrementer, som giver dig symptomer - ikke støv. Næst efter pollen er husstøvmider den hyppigste årsag til allergi i Danmark. Husstøvmideallergi viser sig i form af kløen omkring øjne og næse samt nyseture, når du ligger i sengen. Læs mere om, hvilke symptomer husstøvmideallergi giver.

Hvad er husstøvmider?

Husstøvmider er små dyr med otte ben, som tilhører spindlerarten, dvs. de er i familie med edderkopper. De små dyr lever af døde hudceller fra mennesker og dyr, og findes overalt i vores hjem – især i sengen. Det er selvfølgelig ikke så rart at tænke på, men de er kun 0,1 - 0,6 mm store, så du kan ikke se dem med det blotte øje. De fleste husstøvmider lever i din seng. Her er der nemlig ideelle levebetingelser for dem - masser af føde, fugt og varme. Læs mere om, hvordan du holder antallet af husstøvmider nede i dit hjem.

Husstøvmider elsker fugt

Luftfugtigheden afgør, hvor mange husstøvmider, der er i din bolig. Hvis der er fugtigt og varmt, vil husstøvmiderne trives godt. Husstøvmider har det bedst ved 17-32 °C og mellem 55 – 75 % RF (relativ luftfugtighed). Er luftfugtigheden lav nok, vil de tørre ud og dø. Det er derfor særligt vigtigt, at nedsætte luftfugtigheden i dit hjem, hvis du har husstøvmideallergi.  Læs mere om, hvordan du holder luftfugtigheden nede i dit hjem. 

Hvor længe lever en husstøvmide?

Husstøvmider lever ca. 3-5 måneder. En husstøvmidehun lægger 40 – 80 æg i løbet af sin levetid. Æggene klækker efter ca. 2 uger, og i løbet af 4 – 8 uger gennemgår husstøvmiden flere stadier fra larve til voksen mide.

mIcon_nasalspray

Får du den rette behandling?

De fleste pollenallergikere kan slippe af med deres gener, men det kræver en optimal behandling. Får du det?

Tag testen

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Mylan-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.