Information om husstøvmideallergi
Støvallergi

Støvallergi

Symptomer på husstøvmideallergi viser sig normalt, når du ligger i sengen,

Når du har støvallergi, er det husstøvmidernes ekskrementer, som giver dig symptomer - ikke støv. Næst efter pollen er husstøvmider den hyppigste årsag til allergi i Danmark. Husstøvmideallergi viser sig i form af kløen omkring øjne og næse samt nyseture, når du ligger i sengen. Læs mere om, hvilke symptomer husstøvmideallergi giver.

Hvad er husstøvmider?

Husstøvmider er små dyr med otte ben, som tilhører spindlerarten, dvs. de er i familie med edderkopper. De små dyr lever af døde hudceller fra mennesker og dyr, og findes overalt i vores hjem – især i sengen. Det er selvfølgelig ikke så rart at tænke på, men de er kun 0,1 - 0,6 mm store, så du kan ikke se dem med det blotte øje. De fleste husstøvmider lever i din seng. Her er der nemlig ideelle levebetingelser for dem - masser af føde, fugt og varme. Læs mere om, hvordan du holder antallet af husstøvmider nede i dit hjem.

Husstøvmider elsker fugt

Luftfugtigheden afgør, hvor mange husstøvmider, der er i din bolig. Hvis der er fugtigt og varmt, vil husstøvmiderne trives godt. Husstøvmider har det bedst ved 17-32 °C og mellem 55 – 75 % RF (relativ luftfugtighed). Er luftfugtigheden lav nok, vil de tørre ud og dø. Det er derfor særligt vigtigt, at nedsætte luftfugtigheden i dit hjem, hvis du har husstøvmideallergi.  Læs mere om, hvordan du holder luftfugtigheden nede i dit hjem. 

Hvor længe lever en husstøvmide?

Husstøvmider lever ca. 3-5 måneder. En husstøvmidehun lægger 40 – 80 æg i løbet af sin levetid. Æggene klækker efter ca. 2 uger, og i løbet af 4 – 8 uger gennemgår husstøvmiden flere stadier fra larve til voksen mide.

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.