Diagnose af allergisk shock
Diagnose

Sådan bliver du undersøgt

Diagnosticering af allergisk shock foregår som regel på et hospital

Du skal undersøges på hospitalet, hvis du har haft et allergisk shock.  Det er en livstruende allergisk reaktion, og derfor er det vigtig at finde ud af, hvad der har udløst det allergiske shock, så du efterfølgende kan undgå det, du ikke kan tåle.

Hvad vil lægen ofte spørge om?

For at få en ide om, hvad årsagen til dit allergiske shock er, vil lægen spørge dig, hvilke fødevarer du har spist, om du er blevet stukket af en bi eller hveps, om du har taget noget medicin m.m. Se de mest kendte årsager til allergisk shock her.  

Undersøgelser

Normalt vil lægen tage nogle blodprøver og udføre en priktest. Derudover kan lægen give dig en provokationstest. Det betyder, at du skal spise eller få en indsprøjtning af det stof, som er mistænkt for at udløse det allergiske shock. Først får du en meget lille mængde af det mistænkte stof, så gradvist mere, hvis du kan tåle det. Da der risiko for at få et allergisk shock igen ved denne type undersøgelse, udføres den på et hospital. 

Har du haft et allergisk shock?

Du skal altid på hospitalet, hvis du har haft et allergisk shock, også selv om du har brugt en adrenalinpen, og du måske føler dig bedre.  Og du bør ALTID have en adrenalinpen på dig. Se, hvordan du anvender en adrenalinpen.

adrenalinpen

Korrekt brug af adrenalinpen

En adrenalinpen kan redde liv. Derfor er det vigtig at vide, hvordan den skal bruges korrekt.

Se hvordan den skal bruges

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.