Behandling af allergi med nøjendråber
Øjendråber

Øjendråber mod allergi

Øjendråber med antihistaminer bruges til behandling af allergi

Der findes flere øjendråber mod symptomer som skyldes pollen, kæledyr, husstøvmider og svampesporer. Hvilken type øjendråber, der er bedst, er afhængig af sværhedsgraden af og symptomerne på din allergi. Nogle kan nøjes med håndkøbsprodukter, mens andre er nødt til at få ordineret receptpligtig medicin af lægen for at slippe for generne. Nogle øjendråber virker hurtigt - andre har en mere forebyggende effekt. Spørg din læge til råds for at finde den behandling, der virker bedst på dig.

Øjendråber i håndkøb og på recept

Der findes både øjendråber på recept og i håndkøb. De kan indeholde antihistaminer og/eller cromoner. Den hurtigste virkning på dine symptomer i øjnene opnås med øjendråber med antihistaminer. De virker normalt indenfor ½ time. Der findes også øjendråber med cromoner. Virkningen kommer efter et par dage. 

Sådan bruger du øjendråber

  1. Vask hænderne før og efter drypningen.

  2. Hvis du bruger kontaktlinser, skal du tage dem ud, inden du drypper øjne. Vent mindst 15 minutter, før du sætter kontaktlinserne i igen. Nogle øjendråber er ikke egnede, hvis du anvender kontaktlinser. Læs indlægssedlen.

  3. Ryst flasken inden brug, hvis det står på indlægssedlen.

  4. Undgå at ramme øjet med pipetten ellers kommer der bakterier i flasken.

  5. Læg hovedet tilbage og træk forsigtigt det nederste øjenlåg ned, så der dannes en lille lomme mellem det nederste øjenlåg og øjet.

  6. Dryp kun én dråbe i hvert øje. Der er ikke plads til mere.

  7. Luk øjet straks efter drypning af hver dråbe og pres med en finger ved den inderste øjenkrog i et par minutter. Derved bliver øjendråberne i øjet, hvor de skal virke. 

 

HUSK

Læs altid indlægssedlen på dine øjendråber. 

Røde og kløende øjne?

Lad være med klø og gnide dig i øjet. Det forværrer dine symptomer.

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.