Symptomer på støvallergi
Symptomer

Forkølelse eller allergi?

Kløen i næse og nys i sengen er typiske symptomer på allergi over for husstøvmider

Når en husstøvmideallergiker kommer i kontakt med husstøvmider, vil slimhinderne i næse og øjne blive irriteret og begynde at løbe. Miderne er til stede året rundt, men der er særligt mange i sensommeren og efterårsmånederne pga. den ekstra høje luftfugtighed indendørs, da de trives bedst ved høj luftfugtighed.

Du bør have mistanke til husstøvmideallergi

  • Hvis du har kløende næse - specielt i morgentimerne.
  • Hvis du ofte hoster og nyser i sengen.
  • Hvis du får symptomer under rengøring, og når du reder sengen.
  • Hvis du har særlig risiko for at udvikle allergi – f.eks. hvis du har haft børneeksem, hvis der er allergi over for husstøvmider i din familie, eller hvis du i forvejen lider af en luftvejsallergi (f.eks. pollenallergi).

Symptomer på husstøvmideallergi

Her kan du se et overblik af de symptomer du kan få, hvis du lider af husstøvmideallergi, men det er ikke sikkert du får dem alle. Hvis du mistænker, at du har fået allergi overfor husstøvmider, så tag til lægen, så du kan blive allergitestet. Læs mere om, hvordan lægen stiller diagnosen.

Øjne Næse Vejrtrækning Andet
Kløe, rødme og løber i vand Hyppige nys, kløe og tilstoppethed Hoste, hvæsende åndedrag Kløe og hævelse i huden (sjældent)
Løber med tynd klar væske Astmaanfald

Symptomer året rundt

Når du har allergi overfor husstøvmider, vil du få symptomer hele året modsat en pollenallergiker, hvor generne kommer i pollensæsonen. Derfor kan det være nødvendigt for en husstøvmideallergiker med behandling året rundt. Læs mere om behandling her.

Forkølelse eller husstøvmideallergi

De første gange du får symptomerne, vil du måske forveksle dem med en almindelig forkølelse. Hold øje med, hvornår du får symptomer, og tjek dit snot. Når du har allergi over for husstøvmider, vil dit snot vedblive med at være klart eller hvidligt. Ved en forkølelse vil snottet ændre farve og konsistens - fra klart og tyndt til at blive mere tyktflydende og gulligt/grønligt. 

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.