Allergodil Næsespray allergiguiden.dk
Allergodil Næsespray

Allergodil Næsespray® (azelastin)

Allergodil Næsespray lindrer overfølsomhedssymptomer i næsen, f.eks. kløe og løbende næse. Du kan bruge Allergodil Næsespray både ved sæsonbetingede reaktioner, som er forårsaget af pollen, og ved helårsallergi, som skyldes dyrehår, husstøvmider, svampesporer m.m. 

Sådan bruger du Allergodil Næsespray

Læs vejledningen i pakken, inden du bruger Allergodil. Brug Allergodil Næsespray 2 gange om dagen, gerne morgen og aften. Hold hovedet oprejst uden at læne nakken tilbage og pust én gang i hvert næsebor, imens du snuser ind. Hold sprayflasken i højre hånd, når du puster i venstre næsebor og i venstre hånd, når du puster i højre næsebor. På den måde skåner du næseslimhinden, får fordelt sprayen bedst muligt og undgår en eventuel bitter smag.

Lægen kan have foreskrevet anden anvendelse. Følg altid lægens anvisning. 

Indhold og opbevaring

Tag ikke Allergodil Næsespray, hvis du er overfølsom over for indholdsstofferne. Allergodil Næsespray indeholder 10 ml/ca. 70 doser.  

Vigtig information

De mest almindelige bivirkninger er irritation af næseslimhinden og bitter smag. I meget sjældne tilfælde kan der forekomme allergiske reaktioner.  Brug kun Allergodil Næsespray til børn under 6 år efter aftale med lægen. Er du gravid, bør du bruge Allergodil Næsespray med forsigtighed. Bør kun anvendes med forsigtighed til ammende. Det vides ikke om azelastinhydrochlorid udskilles i modermælken. Tal med din læge, hvis du er i tvivl.  

Brug ikke Allergodil Næsespray, hvis du er overfølsom over for nogle af indholdsstofferne. 


Allergodil næsespray er ikke håndkøbslægemiddel som lindre høfebersymptomer i næsen

Køb Allergodil®

Allergodil kan købes i Matas, i Coop og på apoteket. Allergodil kan også købes online.

Se hvor Allergodil kan købes online

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.