Pollenallergi og eksamen
Pollenallergi og eksamen

Undgå gener og koncentrationsbesvær

Pollenallergi og eksamen

Hver 5. studerende er dårligere stillet til eksamen. De kæmper nemlig ikke blot med pensum, men også med pollenallergi og symptomer som løbenæse, nyseture og kløende øjne. Det kan i værste tilfælde give nedsat koncentrationsevne i læseferien og dårligere karakterer til eksamen.

Flere tusind danske studerende har fået læseferie og indtager netop nu parker og haver over hele landet for at læse op til eksamen. Men timingen kunne ikke være meget dårligere. Græspollensæsonen står nemlig for døren. Ifølge Astma-Allergi Danmark lider over 1 million danskere af pollenallergi, og græs er en af de helt store pollensyndere.

Føles som influenza

Det kan være svært at forberede sig til eksamen, når man er ramt af pollenallergi. Et omfattende pensum og store mængder kompliceret stof kræver fuld koncentration, men det er nærmest umuligt, når øjnene klør, næsen løber og hovedet dunker. Flere forveksler symptomerne med forkølelse eller influenza, og det kan betyde, at de ikke får den rette behandling.

Tal fra Astma-Allergi Danmark viser også, at 2 ud af 5, som lider af allergi, aldrig har fået stillet en diagnose.

Kom ud morgen og aften

Selvom de fleste nok foretrækker at ligge udenfor og læse til eksamen, så er der desværre ingen vej udenom som allergiker – pak bøgerne sammen og ryk indenfor. Skal man ud og strække benene, kan det bedst betale sig om morgenen og aftenen, hvor der er færrest pollen i luften. Husk solbriller, så du skåner øjnene for de pollen, der nu engang måtte være i luften.

Gå til lægen

Har du nyseture og løbenæse gennem længere tid, kan det være en god idé at gå til lægen, så I kan finde en behandling, som vil gøre eksamensperioden mere overkommelig.

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.