Hvordan stiller lægen diagnosen støvallergi?
Diagnose

Diagnose af støvallergi

Blodprøver anvendes også til at få afklaret om der er tale om allergi

Hvis du mistænker, at du er blevet allergisk overfor husstøvmider, bør du gå til lægen for at blive testet. Viser det sig, at du er husstøvmideallergiker, kan det være nødvendigt med behandling. Læs mere om behandling her.

Priktest

For at få afklaret, om du er allergisk over for husstøvmider, vil du typisk få lavet en priktest hos lægen. Ved undersøgelsen bliver der sat et stykke tape med numre på din underarm, og ud for hvert tal sættes en dråbe af det stof, du måske er allergisk overfor. Derefter får du prikket et lille bitte hul i huden i hver dråbe. Efter 15 minutter kan det ses, om du har allergi overfor husstøvmider. Det, du er allergisk overfor, vil give en lille kløende hævelse i huden.

Blodprøve

I visse tilfælde vil lægen vælge at tage en blodprøve i stedet for eller som supplement til en priktest. Du kan blive testet for alle slags allergier med en blodprøve. Svaret på prøven vil komme efter nogle dage, da blodet skal undersøges i et laboratorium.

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.