Behandling af allergi med tabletter
Tabletter

Tabletter mod allergi

Tabletter med antihistaminer bruges til behandling af allergi

Der findes flere slags tabletter mod symptomer som skyldes pollen, kæledyr, husstøvmider og svampesporer. Om tabletbehandling er en den bedste løsning for dig, er afhængig af sværhedsgraden af og symptomerne på din allergi. Nogle kan nøjes med håndkøbsprodukter, mens andre er nødt til at få ordineret receptpligtig medicin af lægen for at slippe for generne. Spørg din læge til råds for at finde den behandling, der virker bedst på dig.

Tabletter i håndkøb

Tabletter i håndkøb indeholder som regel antihistaminer. Det tager omkring ½ - 1 time, før du opnår en virkning på symptomerne med tabletbehandling. Virkningen varer mellem 8 og 24 timer alt efter, hvilken form for tabletter du anvender.

Tabletter på recept

I meget alvorlige tilfælde kan det være nødvendigt at anvende binyrebarkhormon som tabletbehandling eller som indsprøjtninger i en kort periode.
Hvis du har græsallergi, findes der også en tabletvaccine. Denne behandling varer 3 år. Derudover findes også en tabletbehandling, som kan anvendes af personer som lider af både astma og pollenallergi

HUSK

Læs altid indlægssedlen på dine tabletter. 

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.