Symptomer på kæledyrsallergi
Symptomer

Allergi over for dyr

Symptomer på kæledyrsallergi viser sig i form af nysen og kølende næse samt røde kløende øjne

Når en kæledyrsallergiker kommer i kontakt med pelsdyr (hår, spyt, mm.), vil slimhinderne i næse og øjne blive hyperaktive. Øjne og næse klør og løber. Derudover kan man også få kløende udslæt, der hvor huden har været i direkte kontakt med dyret. Eksempelvis hvis en hund slikker dig på hånden. 

Du bør have mistanke til kæledyrallergi

  • Hvis dine symptomer kommer, når du er i nærheden af pelsdyr.
  • Hvis du har særlig risiko for at udvikle allergi – f.eks. hvis du har haft børneeksem, hvis dine forældre har allergi over for dyr eller hvis du har allerede har en luftvejsallergi fx over for pollen.  

Symptomer på allergi over for dyr

Her kan du se et overblik af de symptomer du kan få, hvis du lider af kæledyrsallergi. Det er ikke sikkert man får dem alle. Hvis du mistænker, at du har fået allergi over for dyr, så tag til lægen, så du kan blive allergitestet. Læs mere om diagnosticering af kæledyrsallergi.

Øjne Næse Vejrtrækning Hud
Kløe, røde og løber i vand Hyppige nys og kløe, føles tilstoppet Hoste og hvæsende åndedrag Kløende udslæt ved kontakt med pelsdyr.
Øjenlåg svulmer op Næsen løber med tynd klar væske Astmaanfald Forværring af børne-eksem

Allergi eller forkølelse?

De første gange du får symptomerne, vil du måske forveksle dem med en almindelig forkølelse. Når du har allergi over for pelsdyr, vil dit snot være klart eller hvidligt, mens det ved forkølelse vil ændre farve og konsistens - fra klart og tyndt til at blive mere tyktflydende og gulligt/grønligt.

Der er forskel på pelsdyrallergikere

Det er meget individuelt, hvor meget allergen (hår, spyt, skæl m.m. fra dyret), der skal til før en person med allergi over for dyr begynder at få symptomer. Nogle får symptomer af at sidde ved siden af en person med dyrehår på tøjet. Andre kan besøge hjem med dyr i nogle timer, før generne begynder at dukke op. For nogle allergikere kan være nødvendigt tage høfebermedicin for at lindre symptomerne. Læs mere om behandling af kæledyrsallergi.

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.