Behandling af kæledyrsallergi
Behandling

Symptomer, forebyggelse og behandlingsmetoder

Der er især pelsdyr som giver danskerne kæledyrsallergi. Det kunne f.eks. være en hamster.

Det vigtigste, du kan gøre for at undgå symptomer som kæledyrsallergiker, er at holde dig på afstand af de allergifremkaldende stoffer fra dyret (hår, spyt, afføring m.m.). 

Høfebermedicin mod symptomer

For nogle kæledyrsallergikere kan det være nødvendigt tage høfebermedicin for at lindre symptomerne, især hvis du skal på besøg hos nogen, som har kæledyr, du ikke kan tåle. Hvis du f.eks. er katteallergiker, er det normalt ikke nok at holde sig på afstand af selve katten, når du er på besøg. Der vil være katteallergener overalt i huset. Tal med din læge om, hvad der er den bedste løsning for dig. Læs mere om høfebermedicin her.

Næsespray og øjendråber

Den hurtigste virkning på dine symptomer opnås ved lokal behandling som næsespray og øjendråber med antihistaminer. De virker normalt indenfor ½ time. Der findes flere forskellige, som kan købes i håndkøb. Andre produkter er på recept. 

Tabletter

Med tabletbehandling med antihistaminer går det normalt mellem ½ - 1 time, før du opnår en virkning på symptomerne. Her holder virkningen mellem 8 - 24 timer – afhængig af hvilket produkt du bruger. Der findes flere forskellige, som kan købes i håndkøb. Andre produkter er på recept.

Vaccination

Hvis du har fået allergi overfor kæledyr, så er det også muligt at blive vaccineret – også kaldet immunterapi.  Igennem 3 – 5 år får du løbende injektioner med det stof, du ikke kan tåle. På den måde vænner din krop sig gradvist til det allergifremkaldende stof. Det er individuelt, hvor godt immunterapi virker, og der er ingen garantier for resultatet. Selv om du er behandlet, bør du ikke anskaffe dig et kæledyr, da du stadig vil kunne få reaktioner. Du vil dog godt kunne besøge kæledyrsejere. Immunterapi kan være nødvendigt for personer, der har daglig kontakt med dyr igennem deres arbejde f.eks. hjemmehjælpere, politibetjente m.fl. 

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.