Gode råd til dig med husstøvmideallergi
Gode råd

Gode råd til dig med støvallergi

Vask dit sengetøj ved min. 60 grader for at slippe af med husstøvmiderne

Husstøvmider er faste beboere i vores hjem. Hvis du lider af husstøvmideallergi, vil de typiske symptomer være nysen, løbende/tilstoppet næse. Heldigvis er der en række ting, som du selv kan gøre for at mindske antallet af støvmider for at lette dine gener. Allergiguiden har samlet en række tips, der er effektive i kampen mod husstøvmider.

Luft ud og skru op for varmen

Husstøvmider trives allerbedst i hjem med høj luftfugtighed. Det er derfor vigtigt at lufte ud flere gange i døgnet og holde en temperatur på mindst 20 grader, for at få luftfugtigheden ned. Vær særlig omhyggelig med udluftning efter badning og madlavning. Hvis du bedst kan lide at sove i kølige rum, kan du skrue op for varmen i løbet af dagen og sørge for at lufte ud og slukke for varmen, inden du går i seng. På den måde sikrer du en lav luftfugtighed. 

Vask og rengøring

Varmt sengetøj er lige noget for husstøvmider at boltre sig i. Derfor skal du undlade at redde din seng lige efter, du har sovet, da du ellers skaber dejlige fugtige omgivelser, som miderne elsker. Hvis du vil mindske antallet af husstøvmider, så skal du skifte dit sengetøj en gang om ugen. Og vaske det ved minimum 60 grader. Det er også en god idé at støvsuge en gang om ugen. Når du gør rent, skal du bruge en fugtig klud eller moppe frem for en tør klud – den vil bare flytte rundt på støvmiderne i stedet for at fjerne dem. Børnenes sovedyr har også bedst af at blive vasket i ny og næ for at minimere antallet af husstøvmider.

Indretning af dit hjem

Husstøvmider trives rigtig godt i gulvtæpper. Derfor bør du skrotte væg-til-væg-tæpper, hvis du har husstøvmideallergi. Vælg i stedet for mindre tæpper, som kan vaskes, og glatte gulve i sove- og børneværelser, som er nemme at rengøre.  Undgå at have ting stående under sengen, da det holder på fugten i sengen. 

Husk din allergimedicin

Husk altid din medicin, og tal med din læge om, hvad der virker bedst på dine symptomer.

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.