Symptomer på skimmelsvampeallergi
Symptomer

Symptomer

Skimmelsvampene kommer især fra hvede-, byg- og kartoffelmarker

Når en skimmelsvampeallergiker kommer i kontakt med Cladosporium- eller Alternaria-svampesporer, vil slimhinderne i næse og øjne blive irriterede og begynde at løbe. Svampesporeniveauet er særligt højt i juli og august, så det er på det tidspunkt, symptomerne typisk kommer.

Du bør have mistanke til skimmelsvampeallergi:

  • Hvis du oplever symptomer i svampesporesæsonen – specielt i juni - september
  • Hvis du har særlig risiko for at udvikle allergi – f.eks. hvis du har haft børneeksem eller hvis du lider af astma.

Symptomer på skimmelsvampeallergi

Her kan du se et overblik over de symptomer, du kan få, hvis du lider af skimmelsvampeallergi, men det er ikke sikkert du får dem alle. Har du mistanke om, at du har fået allergi overfor skimmelsvampe, så tag til lægen, så du kan blive allergitestet. Læs mere om, hvordan lægen stiller diagnosen. 

Øjne Næse Vejrtrækning
Kløe, røde og løber i vand Hyppige nys, kløe og tilstoppethed Hoste, påvirket åndedrag
Næsen løber med tynd klar væske Astmaanfald

Forkølelse eller allergi?

De første gange du får symptomerne, vil du måske forveksle dem med en almindelig forkølelse. Hold øje med, hvornår du får symptomer, og tjek dit snot. Når du har allergi over for skimmelsvampe, vil dit snot blive ved med at være klart eller hvidligt. Ved en forkølelse vil snottet ændre farve og konsistens - fra klart og tyndt til at blive mere tyktflydende og gulligt/grønligt.  

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.