Kæledyrsallergi
Kæledyrsallergi

Disse kæledyr giver oftest allergi

Kæledyrsallergi viser sig i form af høfebersymptomer

Her i Danmark er det vores kæledyr med pels, der kan give os allergi. Når du er allergisk overfor f.eks. kat, er det ikke kun kattens hår, men også hudskæl, spyt, blod, afføring og urin du ikke kan tåle. Derfor kan du også få symptomer af hårløse katte og hunde. De typiske symptomer er høfeber som kløende, løbende næse og røde øjne. Læs mere om symptomer på kæledyrsallergi. 

Hvilke kæledyr giver oftest allergi?

De typiske kæledyr som kan give allergi er: Katte, hunde, heste, køer og små gnavere, som bliver holdt som kæledyr indendørs som f. eks. mus, rotter, hamstere, kaniner og marsvin. Burfugle kan også give allergi, men det er meget sjældent. Krybdyr, skildpadder, padder og akvariefisk giver kun meget sjældent allergi.

En allergi kan udvikle sig til flere

Er du eksempelvis allergisk over for katte, betyder det ikke, at du også er allergisk over for hunde. Men du har en højere risiko for at udvikle allergi over for andre dyrearter med pels. Specielt hvis du er i daglig kontakt med dem. 

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.