Behandling af støvallergi
Behandling

Find den rette behandling

Til behandling af husstøvmideallergi anvendes eksempelvis næsespray med anthihistamin

Det vigtigste, du kan gøre for at mindske dine symptomer som husstøvmideallergiker, er at holde antallet af husstøvmider nede i dit hjem. Men da det er umuligt at slippe 100 % af med husstøvmider, kan det være nødvendigt at behandle dine symptomer. Tal med din læge om, hvad der er den bedste løsning for dig. 

Næsespray og øjendråber

Lokal behandling som næsespray og øjendråber med antihistaminer giver den hurtigste virkning på dine symptomer.  De virker normalt indenfor en ½ time. Der findes flere forskellige, som kan købes i håndkøb. Andre produkter er på recept. 

Tabletter

Der går normalt mellem en ½ - 1 time, før du mærker en virkning på symptomerne, når du er i tabletbehandling med antihistaminer. Her holder virkningen mellem 8 - 24 timer – afhængig af, hvilket produkt du bruger. Der findes flere forskellige, som kan købes i håndkøb. Andre produkter er på recept.

Vaccination

Hvis du har fået allergi overfor husstøvmider, så er det også muligt at blive vaccineret – også kaldet immunterapi.  Igennem 3 – 5 år får du løbende injektioner med det stof, du ikke kan tåle. På den måde vænner din krop sig gradvist til det allergifremkaldende stof. Det er individuelt, hvor godt immunterapi virker, og der er ingen garantier for resultatet.

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.