Høfeber - symptomer og behandlingsmuligheder
Høfeber

Symptomer og behandlingsmuligheder

Høfeber dækker over pollenallergi, husstøvmideallergi, kæledyrsallergi og skimmelsvampeallergi

Høfeber er egentlig en misvisende betegnelse, da man ikke får feber, og ikke nødvendigvis får symptomer af hø. Høfeber dækker over allergi overfor: Pollen, husstøvmider, kæledyr og skimmelsvampe. Høfeber bliver også betegnet som allergisk rhinitis eller allergisk rhinoconjunktivis. Personer med høfeber får symptomer i øjne og næse.

Helårs- og sæsonbetinget høfeber

Sygdommen kan deles op i to grupper: Helårshøfeber og sæsonbetinget høfeber. Husstøvmideallergikæledyrsallergi og indendørs skimmelsvampeallergi kan give symptomer hele året, mens pollenallergi og udendørs skimmelsvampeallergi giver symptomer i bestemte måneder hvert år.

Symptomer på høfeber

Her kan du se et overblik over de mest almindelige symptomer, du kan få, hvis du lider af høfeber, men det er ikke sikkert du får dem alle. Hvis du mistænker, at du har fået høfeber, så tag til lægen, så du kan blive allergitestet. Læs mere om, hvordan lægen finder ud af om du har en allergi.

Øjne Næse Mund og hals Vejrtrækning Andet
Kløe, røde og løber i vand Hyppige nys og kløe Kløe øverst i munden Hoste Følelse af udmattelse og træthed
Øjenlåg svulmer op Næsen løber med tynd klar væske Kløe i svælg Hvæsende åndedrag Koncentrationsbesvær
Lysfølsomme Næsen føles stoppet Til tider brændende fornemmelse i halsen Astmaanfald Feberfornemmelse på trods af normal kropstemperatur

Behandling af høfeber

Høfeber er den hyppigste kroniske sygdom i Danmark og derfor den sygdom, der har størst indvirkning på samfundsøkonomien, da mange allergikere er nødt til at melde sig syge pga. symptomer. Heldigvis er der meget, der kan gøres for at hjælpe allergien. Der er mange muligheder, og faktisk er der gode behandlinger for hele 99 pct. af alle patienter med høfeber. Læs mere om behandling her.

Har du astma, kan din astma forværres i høfebersæsonen. Vær opmærksom på dine symptomer og tal eventuelt med din læge.
Hvis du ikke har astma er der risiko for, at du kan udvikle astma, hvis du din høfeber er underbehandlet. Derfor er det vigtigt, at du holder øje med din behandling og dine symptomer.

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.